FITXA ARTISTICA MADAMA BUTTERFLY

Empesa per la deshonra del seu pare, Cio-cio-San (Madama Butterfly) viu en la misèria i es prostitueix com a geisha, “divertint la gent amb les seves cançons”. L'oficial de l'armada nord-americana Benjamin Franklin Pinkerton compra una casa en un turó de Nagasaki i amb ella la geisha, que renuncia al budisme per casar-s'hi i és repudiada per la seva família per aquest motiu.


Pinkerton, però, torna al seu país acomplint les seves obligacions militars. 
Ofegada per la pressió de la tradició i la misèria econòmica, Cio-ci-San espera durant tres anys el rescat del seu marit en contra de l'evidència, sostinguda per tothom al seu entorn, que aquest rescat no es produïrà mai i que el seu marit no tornarà. Aquesta evidència l'assetja mitjançant les pressions
de Goro (el seu matrimonier) i Sharpless (cònsul americà a la zona) per cònvencer-la que es casi amb el ric Yamadori, que la ronda.


Quan el cònsul li comunica una carta de Pinkerton que evidencia que l'oficial no tornarà, Cio-cio-San -que, mentre, ha donat llum a un fill de l'oficial- creu morir “però passa ràpid, com passen els núvols sobre el mar”. Sobretot quan, contra tot pronòstic, l'USS Abraham Lincoln atraca al port de Nagasaki, tal com ella ha estat esperant tots aquests anys.


Per un moment la Butterfly creu poder venjar-se de la incredulitat de tothom i veu premiada la seva espera. Pinkerton, però, no torna per dur-la als Estats Units i alliberar-la de la misèria i el deshonor, si no per recuperar, amb la seva nova esposa americana, el producte del seu idili.
Entre l'espasa de l'imperialisme i la paret del patriarcat, Cio-cio-San entrega el seu fill i es sacrifica amb la mateixa espasa que el Mikado va entregar en el seu moment al seu pare perquè es suïcidés.

Cio Cio San Charo Tris

Pinquerton Carlos Muñoz

Sharples Xavi Vilalta

Suzuki Numil Guerra

Goro Cesar Cortés

Zio Bonzo Joan Sebastià Colomer

Yamadori Emili Fortea

Kate Pinquerton Rosa Campasol

Comisario Imperial Toni Galera

Direcció musical Irene Delgado

Direcció Escena Joan Sebastià Colomer

Cors Facultat de Geografia i Historia, Amics de la veu

Orquestra Sant Cugat Sinfonietta

Producció mésmúsics

Disseny & Powered by LMVweb © 2019
Politica de privacitat Cookies Avisos Legales

 

 

MADAMA BUTTERFLY

finfònic

habaneras

zarzuela