MAGDALENA CAMPASOL

Magdalena Campasol és una mezzosoprano, pianista, directora musical, lletrista, coreògrafa, creadora d´espectacles i divulgadora musical amb una formació global en el camp de les arts; música, dansa, teatre i poesia.
 
Realitza els estudis de cant en el Conservatòri del Liceu sota el mestratge de la soprano Carmen Bustamante al Conservatori Superior de Música del Liceu, obtenint el Títol Superior de Cant i la Llicenciatura en Piano. Amplia els seus coneixements musicals amb altres mestres de la Lírica com la soprano Mercè Puntí, el tenor Joan S. Ferrer i la mezzosoprano Laura Vila.
 
En el camp operístic ha alternat alguns papers de soprano dramàtica amb el repertori de mezzosoprano cantant els rols de“Vanessa”de Samuel Barber, “Dalila” a Samson et Dalila de Saint Saëns, “Dorabella” a Cosí Fan tutte de Mozart, "Dido" a l´òpera de Purcell, “Charlotte” a Werther de Massenet ,”Maddalena” a Rigoletto de Verdi entre d´altres.
 
En el camp de l'Oratòri ha estat solista al “Requiem“ de Maurice Duruflé,” la Passió segons Sant Mateu”de Bach i” Vesperae Solennes de Confessore” de Mozart acompanyada per l´orquestra Barroca Catalana dirigida per Joan Pàmies.

Pel que fa a Sarsuela ha interpretat els rols principals a sarsueles conegude com ara " El duo de la Africana", "La Corte del Faraón", " La Revoltosa" i " Luisa Fernanda", entre d´altres i ha participat en les Jornades de Sarsuela que es celebren a l'Auditòri de Cuenca el setembre i octubre del 2016, en un concert espectacle organitzat per la  Fundació Jacinto Guerrero. 

Ha compartit escenari ocasions amb Jeroboam Domingo Tejera, Marta Arbonés, Albert Deprius, Carlos Daza, Maria Hinojosa, Vicenç Herrero, Alba Ballús, Xavier Aguilar, Jordi Mas, Toni Gubau, Lucas Groppo entre d´altres i ha estat acompanyada per grans pianistes com Viviana Salisi, Jordi Romero, Ricardo Estrada, Andrea Àlvarez, Carme Albors, Juan Diego Fidalgo, Jordi Torrent.

Ha col.laborat amb l'orquestra de la Universitat de Barcelona amb la que darrerament i sota la direcció de Carles Gumí ha interpretat el paper de Dido a l´òpera Dido i Enees.

Ha cantat als cicles de música clàssica que s'organitzen al MNAC i al de concerts dins del Castell Jalpí del Maresme.

També ha format part de diferents companyies i agrupacions de cambra realitzant espectacles de Sarsuela i Òpera de cambra, espectacles en els que fusiona poesia, teatre, dansa i circ amb la música, concerts de música Antiga i Contemporànea.

En la seva faceta de divulgadora musical, ha impartit cursos,t allers i xerrades en diferents àmbits com ara en l´aula d´extensió Universitària, en escoles de música i a programes de Ràdio. Imparteix classes de Cant a l´escola de música de Llavaneres, Liceu de Mataró, Sant Vicenç de Montalt i Arenys de Mar de la qual també n´ha estat directora.
Dirigeix les companyies "Aposta d´Òpera" i “Veus a l’escena” amb les que ha dut a terme diverses òperes, sarsueles i musicals.

Ha creat i portat a terme amb èxit diverses propostes:

-Sota el nom de "Veus d’EnCant" ofereix concerts didàctics i amb el nom de “Cants de Poetes” ofereix Cicles divulgatius de Lied. -Ofereix anualment les jornades anomenades "El cafè de l´Òpera" on aconsegueix compartir amb el públic la seva vivència personal, les intimitats de la interpretació i els secrets de les obres, establint un clima propici per al diàleg amb el públic, compartint amb ells l´experiencia de la música, despertant emocions i sentiments  tan necessàris  per cuidar la vida interior.
-No descuida el públic infantil  apropant-los el gaudi de l'òpera amb el cicle "Opereta de Xocolata", un cicle que acosta l'òpera a les escoles i teatres i en el que fusiona la participació del públic infantil amb els cantants professionals creant muntatges en format d'òpera de cambra.
-El 2018 engega l'Òpera Estudi del Maresme amb seu a l´Auditòri de Sinera.

Darrerament ha estat sel.lecionada entre les veus que participaran com a solistes en el nou projecte que inicia el director Josep Vila amb Lieder Càmera.

 
Disseny & Powered by LMVweb © 2019
Politica de privacitat Cookies Avisos Legales

 

 

MAGDALENA CAMPASOL

finfònic

habaneras

zarzuela